tisdag, september 26, 2006

pete <3 kate.

jag avslutar min alldeles egna, speciella dag med en bild på kate & pete. the most fab of them all. ingen har väl kunnat undgå bröllopsrykterna. och jag tycker det är fint. han verkar faktikst vilja. verkligen vilja bli fri den här gången. för kate. det tycker jag är fint. då kan de gifta sig och få många fab söta barn. ja! fast ja. då måste jag ju faktiskt ge upp tanken på att jag en dag ska gifta mig med pete. damn också.

jag hoppas hoppas hoppas på att pete fixar det den här gången. jag vill inte att han ska dö på någon toalett inom två år. med en spruta i armen. jag vill ha mer musik. världens underbaraste musik i mina högtalare. tack. go pete!

grattis till mig själv en sista gång. nästa år är det systemet. fint. godnatt.

ps. jag råkar veta att pete's vita tunika som han har på bilden, köpte han i sverige. dagen efter hultsfredsspelningen. i sthlm. lite häftigt faktiskt. och kates klänning är alldeles jättefab. som vanligt liksom! damn her!

måndag, september 25, 2006

nostalgi.

jag hittade den här bilden på en (ex)klasskamrats helgon och blev så lycklig att jag nästan började gråta.
jag saknar norrköping och allt som hände där.

jag saknar bobby, fast det var freakin' löjligt. fresh airs is the shit.
och jag saknar min klass. fast vi var sämre än tvåorna. men vi var bra ändå.
och jag saknar den här bilden. för vi hade så kul den dagen.



och för er som undrar så är jag; från mittenlängstfram - en person snett upp till vänster - i svart v-ringat - som sticker upp mitt huvud - bakom mig står någon i vitt urringat linne - och framför mig sitter någon i vitt. ser ni? ... men bara om ni undrar. godnatt.

26 september.

kl är 01.09 vilket innebär att det redan är idag. den 26 september. min födelsedag. oh. jag älskar födelsedagar! jag minns speciellt en födelsedag. jag tror jag fyllde 6 eller kanske 7. och hela dagen frågade jag mamma "har jag blivit född än?" och syftade på det exakta klockslaget. 12.05. nästan mitt på dagen. men det var i ryssland. så kl 10.05 idag. i sverige. föddes jag för exakt 19 år sen. oj. wow. tiden går verkligen fort. och juste, den födelsedagen fick jag en underbar docka med blonda lockar som fick hete masha. she was my favorite. <>

seriöst?

när jag läser saker som dessa;

Postat av:
Är cowboybootsen ute eller kan man ha de även i år?
2006-sep-25 @ 20:55:45

* citerat från stockholm street style. från komentarerna till inlägget; boots)

... så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. är dessa människor verkligen på riktigt?

au pair uptade nr 2

för cirka två timmar sedan skrev jag ett inlägg om en ny matchning med en familj jag hade fått. med länkar, bilder på staden och allt. jag hade verkligen anträngt mig och googlat runt. men cepe.fucking.helvetes.kuk.blogger.blev.dum.i.huvet och raderade mitt inlägg. cepe.skit.fan. så nu skriver jag det bara så här; jag har blivit matchad med familj nr 3. eftersom de två föregående dumpade mig (av okänd) anledning. men jag tror att det kan ha haft någonting att göra med mitt bristande intresse för religion. hm. i alla fall. denna familj bor också i CT. 4o min till NYC och har 3 barn. 11, 8 och 6 år gamla. de verkar 100% oreligiösa och verkar inte attenda några services. tack och lov fan. så denna gång kanske det klickar. i hope. jag vill komma iväg nu! och 11, 8 och 6 verkar bra. om de blir min familj postar jag länkarna på nytt. dock - kan ni titta här. jag tror att det är deras bröllopsannons i new york times som jag har googlat fram. coolt.

beställt.

det bästa med internetbank är att man kan upptäcka hur mycket man kommer att få i lön innan lönelappen kommer. schysst. som nu. jag upptäckte att på onsdag trillar det in 2000 - 3000 mer än jag trode. helt otroligt. så då passade jag på att klicka hem följande efterlängtade things;

* burt's bees beeswax & banana hand creame.
* burt's bees lemon poppy seed facial cleanser.
* egyptian magic allround creame äntligen (!)
* the libertines - bound together
* christiane f (filmatiseringen av boken "gänget i tunnelbanan" som jag blev tipsad om efter att ha skrivit att jag önskade att den boken skulle filmatiseras) tack. och så är också själva boken på väg hem till mig. jag läste den på högstadiet och nu tyckte jag att det var dags att läsa den igen. så bra vill jag minnas att den var.

söndag, september 24, 2006

i <3 kate

om jag hade 178 dollar över skulle jag köpa den här t-shirten. snacka om att äga den snyggaste shirten i stan. silk. good shit. så om någon känner sig manad så vet ni att jag fyller år på tisdag. hittar gärna denna fint inslagen utanför min dörr. tack.

fashionable picspam. blackandwhite.

i love these pictures. lovely. very lovely.




läsvärt & allmänt om bloggosfären.

här är ett mycket läsvärt blogginlägg gällande modebloggar/bloggerskor/bloggtoppen. jag håller med till cirka 95%. hanna är dock inte min favoritbloggerska. även om hon är bra. dock är våra stilar något av en frontalkrock. för de bästa modebloggarna måste väl ändå vara face hunter & stockholm street style. the clothesproject, the sartorialist & stil in berlin är helt klart också värda att nämnas. style-arena & mcc får inte heller glömmas bort. även om det inte är några riktiga bloggar.

mitt nya inspirationparadis är dock the cobrasnake. fruktansvärt många stiliga människor. det är ungefär som en bra 2hand. man får titta ordentligt efter godbitarna. och även andra party photos sidor ligger högt på besökslistan. och livejournal är jäkligt hett för tillfället. jag gillar när man får leta. då blir inte sidorna särskilt upphypade heller. that's good.

update. det går hett till bland komentarerna till inlägget ovan. och jag bara skrattar. visst, skulle någon skriva ett sådant skitigt inlägg om mig skulle jag också tro att det var avundsjuka. men här. oh det är så uppenbart att det inte är det det hela handlar om. det är ett faktum. ett sanningens ögonblick. take it engla! "döma en människa genom en ytlig modeblogg, det är rätt patetiskt, men säger en del om er som personer" - ja. det är tyvärr så det är att blogga. ytligt. i alla fall om man inte har något intressant att komma med/förmedla. som sagt, take it engla! oh. jag återgår till att fortsätta skratta nu. hah.

paraply.

här är paraplyt från lagerhaus som jag har nämnt ett antal gånger tidigare. jag har äntligen lyckats hitta en bild. orsaken till varför jag inte lyckades tidigare var för att jag trode att lagerhaus stavades lagerhouse. fel alltså. men nu vet ni. här är den. med spets och allt. sött som fasiken. som gjort för mig. jag bara måste måste ha. visst är det sötast i världen? 99:- pix.



update. här och här är mer kul från lagerhaus. i must have. så där lagom livsnödvändigt. och superfint.

utmaning.

jag blev utmanad av camilla. här är svaren.

Vad heter du?
anastasia m.
Vart bor du?
västervik.
När är du född?

26 spetember, 1987.
Beskriv din stil med 3 ord?
svartvit. egen. cosy (tina fick beskriva den) sedan kom jag också på en beskrivning; bekväm. medveten. accessoarersbunden.

Vad innebär mode för dig? mode & trender är ord som ger mig bad vibbar. stil är däremot ett bra ord.
Vilka är dina favoritaffärer, butiker? h&m. topshop. indiska. asos. 2hand.
Shoppar du second hand? ofcourse. mest accessoarer dock.
Vilken är din favoritdesigner? jag älskar chloe & marc. sedan har jag ungefär noll koll. men jag gillar dessa silhuetter. och eftersom jag ändå knappast har råd med designerplagg särskilt ofta känns det ok att inte bry sig. i alla fall inte allt för mycket. men visst önskar jag att denna oscar de la renta klänning ska bo i min garderob.
Vad är din favorit i höst? mina gardenia ankelboots och klänningar.
Hur mycket shoppar du för i månaden? jag vet inte. men mina pengar är i alla fall jämt slut.
Dyraste plagget respektive billigaste? priset för min studentklänning är fortfarande hemligt. billigast är typ strumpor?
Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag? mycket mycket mer. i hope. desinerplagg till vardags satsar jag på. en chanel 2.55 ska finnas i min garderob. och mina pengar ska aldrig vara slut.
Brukar du tröstshoppa? ohja. självklart. det är bland den bästa shoppingen som finns.
Högklackat eller lågklackat? bägge. jag jobbar på mina hög.klacks.fötter.
Vilken är din drömväska? chanel 2.55 XL large. red. fast på senare har jag börjat fundera på en svart.
Vilket blir ditt nästa köp? stor inhandling av höstiga strumpbyxor. och ett par stövlar vore fint. typ dessa.
Favoritblogg? jag har ingen favoritblogg. men modefrossa är ett bra utgångsläge för alla vilsa själar.
Vilka är dina stilikoner? stilikon är ett överskattat ord. men jag tycker att kirsten. mary-kate. cory & miss moss. jämt är riktigt fab i min smak. dock klär jag mig inte som någon av de. jag bara gillar de.
När upptäckte du ditt intresse för mode? efter att ha läst alldeles för många ELLE hos agnes. typ.
Vad vill du jobba med i framtiden? journalist.
Favoritplagg just nu? tights.
Favoritaccessoarer? armband.halsband.örhängen. & väskor.

jag utmanar le cat. hah. så får du något annat att tänka på än din halsfluss och eh tandvärk (?)

sjuk.stasia + cory.&.kirsten.äter.pizza.

jag måste få beklaga mig. idag vaknade jag upp med en dunderförskylning. min näsa rinner. konstant. vilket är jäkligt ohett. min hals gör ont och mitt huvud är hej.jag.heter.betonghuvud - ännu värre än sist. oppept som fan. så jag sitter hemma och är snorig och väldigt rastlös medan cory kennedy äter pizza med kirsten dunst. livet är riktigt orättvist ibland. och mamma har åkt iväg. så ingen kan ta hand och tycka synd om mig.

föresten så är mamma borta i en vecka nu. hon missar min födelsedag (!) mamma har aldrig missat min födelsedag. födelsedagar är viktigt för mig. jag vill bli uppvaktad. med frukost på sängen och presenthögar. men det blir det inget med i år. jag vet inet ens om jag får några presenter. för jag har inte önskat mig något. jag vet inte vad vill ha. eller visst jag vill ha en chanel 2.55, tack. knappast. men nästa helg sticker jag till norrköping. för att jag jobbar 10 dagar i sträck så att jag kan få helgen ledig. whey. då ska jag träffa alla fina människor igen. och fira födelsedag. och köpa det där fina paraplyt på lagerhouse. oh. norrköpingsbor jag sakner er! ni vet vilka ni är.

så ingen riktig födelsedag + dunderförskylning gör mig riktig opepp. och ännu opepperare blir jag av att tänka på att jag måste gå till jobbet imorgon. så att jag inte missar något mer av min minimalistiskaslavlön som jag får. alltså praktikplats = 19.7 kronor/timmen. det borde ju fan vara förbjudet. slavlön ligger på 23 eller 25 kr/timmen. minns inte säkert. men alltså. är det tillåtet att betala någon så illa på riktigt?

stasia's.version.of.marc.jacobs.stam.bag.

här är den. min älskade. fina fina väska. den har omtalats vid ett flertal tillfällen. men nu bor den alltså i min garderob. det är sant. istället för att hänga runt alla mina väskor överallt i rummet. tömde jag en låda i gaderoben åt de. lådan längst upp. så att jag kan se de varje gång jag tittar in. det känns bra och mamma har slutat tjata på oordningen. men för att återgå till väskan. den är typ aldeles fab. precis som jag ville ha den. dock ett litet minus är för knäppningen. den går väldigt lätt upp. speciellt när väskan är full med saker. vilket min väska oftast är. (undrar om det är samma sak på de riktiga stam bagen. för i så fall skulle jag ha blivit väldigt galen om jag köpt en väska för 12 000 som inte gick att stänga ordentligt. tål att tänkas på?) men smart som jag är kom jag på att man kan sätta en svart hårsnodd runt knapparna och hålla ihop den på så sätt. hej, osynligt och smart. och (!) en sak till. jag har kommit på nackdelen med kedjerem. ont i axeln (!) om väskan är full med saker, vill säga. så ja. jag ska köpa nån gammal ful 2hand väska och sno dess rem till min. smart. en bra sak däremot (!) var att jag i onsdags (då jag köpte väskan) hittade en rabattkupong 25% på lindex på köksbordet. det kan inte ha varit annat än jättemenat att jag skulle ha den väskan. så 284:- gick kalaset på. ett himla kap med andra ord. och nu är jag en väska rikare. nu sätter jakten på speedyn igång. köpa eller inte köpa? hm. även det tål att tänkas på.

lördag, september 23, 2006

the freakin' fab cory.

titta titta titta vad jag har hittat; the.freakin'.fab.corys blogg (!!!) hon är sjukt fab rolig. enjoy.

stasia´s showroom; outfits.

ciao. hm. det har varit väldigt dåligt med outfit visnigar på senaste. jag har aldrig tid. på morgonen är det bråttom iväg till jobbet och efter jobbet vill jag bara få av mig alla kläderna som stinker mat och diskrum. bläe. men i alla fall. här är två som har fastnat på bild. från vänster till höger. vänster; outfit från i onsdags. klänning, h&m. tights, h&m. gubbväst, gina. sjal, åhlens. rött band, hittat hemma i sylådan. skor, boots, tenpoints. höger; gårdagens partyoutfit. klänning, lindex. tights, åhlens. gubbväst, gina. sjal, rysk. väska, vintage. skor, mixage stövletterna.

ehm. angående partyt igår. det var satans trevligt och min kamera är full av skitsnygga kort. eller ja. partysnygga vill säga. de kommer upp inom kort. också tack till tina och jakob. som eh. tog hand om mig/tog mig hem. annars hade jag väl somnat i hamnen. att gå upp och jobba idag var dock jäkligt segt eftersom jag kände mig magsjuk och hej.jag.heter.betonghuvud. och större delen av dagen spenderade jag med att fundera åt vilket håll som var närmast att springa om jag behövde kräkas. typ. så med andra ord uppnåde jag ej den ultimata fyllan. som förra veckan. det var fint. men sedan har jag också komit på att även sådana fyllor behövs. för att påminna sig själv om att man är dödlig, som tina sa. och för att bli avskräckt från alkohol. jo tack. så idag har jag pimplat loka. jag som annars hatar loka.

imorgon ska jag jobba igen. fuck.

torsdag, september 21, 2006

pete

i'll take the blame
i'll bear the shame
i wish I held you

tisdag, september 19, 2006

imorgon.

imorgon vankas det väskköp. the.stasia.version.of.marc.jacobs.stam.bag. den från lindex har jag bestämt mig för. yes. för idag upptäckte jag till min stora förvåning att kontot låg ett antal 100 lappar plus än jag trode. annars brukar det väl vara tvärtom. visst? men i alla fall. och efter gratis mat på frappé = sparade matpengar som jag fick av mor så - extra hundra lappar på kontot + sparade matpengar = väska till stasia imorgon. livet är fint.

imorgon har jag även 18.00 - 02.00 (03.00 - 04.00) jobbpass att se fram emot. faktikst kul. onsdagskvällarna är de roligaste. folk blir sjukt fulla. på en onsdag. hah. det har man alltid kul åt. och jag passar på att lära mig att blanda fler drinkar. än kan jag två. ok. tre. temat är föresten cowboy. jag har en hatt och ett par stövlar. får klura på en fullständig outfit imorgon. jo. jag tänkte också bjuda på en dagens imorgon. det var lite länge sedan. så jag tyckte det var dags.

nej. nu är det godnatt. och nu är det bara 6 dagar kvar till födelsedag. föresten jag kom på. på lagerhouse har de sjuk söta paraplyer. lite sago/prinsessparaply med volang. de visar de i senaste ELLE. om någon i norrköping vill slå in ett sådant åt mig som födelsedagspaket skulle jag bli världens lyckligaste. men annars håller jag på att gör mitt bästa för att själv kunna komma upp helgen 30-1. och i så fall handla själv. för visstfan ska jag ett sådant fab paraply.

ciao. + en dagens cory.

buzzador + kexchoklad = sant.

efter att ha registrerat mig på buzzador (i typ maj) efter den stora buzzadorboomen då alla bloggade om de hemkomna paketen med helt sjuka mängder kexchoklad. och wow. här är den. mitt välkomspaket. fyra månader senare. men sjukt stort lass kexchoklad. denna gång med apelsinsmak. jag är vrålhungrig efter att ha dansat sedan kl 8 imorse. för när man assisterar så måste man göra allt och vara duktig. inte sluta göra armhävningarna när det börjar bli jobbigt. utan le och fortsätta. jag ska ju förfasiken få lite respekt. så det så. så nu är jag väldigt frestad att smälla i mig alla dessa påsar på en gång. utan att dela med mig. yami. annars vankas det idag SATC maraton med tina. och så ska jag leka chauför åt mamma. jag menar, lindexväskan väntar på mig och då måste man vara smart. javisst mor, det vore en ära att få slösa bort min sista lediga kväll denna vecka på att sjutsa runt på dig runt hela stan. självklart. men vad gör man inte liksom?



någon mer som har fått kexchokladlasset? vad tycks?

ps. jag måste erkänna att mitt vikt väktar medlemskap inte går så bra. så här - jag har sjukt dålig självdiciplin + jag jobbar på ett kafe med typ sjukt god mat var jag än vänder mig = går inte så bra. fan alltså. kan man inte köpa självdiciplin på burk?

konsum.

kanske inte så fashionabelt men om inte konsum är den mest underhållande bloggen just nu så vet jag inte vad som är. och en säker källa uppger att; det är precis så det är att jobba på coop. i'm finding it very underhållande. och sedan har vi ju också självklart tjuvlyssnat.se - för er som kan ha missat den. om det nu är möjligt.

urdrag från tjuvlyssnat.se;

Kille 25+ #1: Jag läste att dvärgar kan fastna i varandra då de har sex. Det bildas tydligen ett vakuum så de sitter fast i ca 30 minuter efteråt. Kille2 20+ #2: Seriöst, vad fan läser du för något?! Kille 25+ #1: Har du aldrig hört talas om det? Kille 20+ #2: Nä, det var det sjukaste jag hört! Vad är det för fel på dvärgar egentligen? Kille1 25+ #1: VARGAR! Jag sa VARGAR!

hultsfredsfestivalen. inne på festivalområdet. Smutsig kille #1: Wooow, vilken ren toalett! Smutsig kille #2: Kolla, rinnande vatten, sån lyx! Smutsig kille #1: Jag älskar den här toaletten. Jag vill bo här! Smutsig kille #2: Jag vill sova här på golvet inatt, myycket renare än i vårt tält. Smutsig kille #1: Tror du att de låter oss bo här inatt? Smutsig kille #2 (suckandes): Neej, det gör de nog inte …Smutsig kille #1 (smeker handfatet): Vi kan stanna här ett tag i alla fall ...

måndag, september 18, 2006

no more ads.

wow. jag är så bra! efter månader av försök och förklaringar av människor om hur man får bort de irriterande google-adsen längst upp på sidan har jag nu lyckats !!! och jag som inte ens kan något som html koder. det tog en stund men nu är de borta. shit. vad stolt man kan vara. nästa projekt är att lista ut hur jag kan ändra länkarna i sidan. där det står google-news & edit me. antagligen ska det bort eller så skall det fyllas på med lite fashionabla länkar. och så småningom ska jag även pimpa min blogg. det verkar vara en trend. bara ett problem - how to do it? well i alla fall. klockan är på tok för mycket och jag ska assistera imorgon kl 08.20 vilket innebär 5 timmars sömn. vilket betyder att i must go to bed. men jag kan åtminstonde glädja mig åt att jag inte behöver jobba imorgon. och imorgon är det exakt 7 dagar kvar tills min födelsedag. (när jag säger imorgon, menar jag egentligen senare idag. när alla har vaknat igen) ciao.

lovely.



behöver jag ens säga något?

10000 km lista.

Nåt som gör dej förbannad: när min mamma ”städar mitt rum” så att jag sedan inte hittar någonting. det är faktiskt jäkligt irriterande. specielt när jag har sagt åt henne att låta bli typ tusen gånger. för till slut blir det ännu stökigare eftersom jag måste riva upp hela rummet för att hitta det jag söker! jag blir alvarligt fucking pissed.
Så får du motion: dans.
Om du var en blomma: skulle jag vara en papegojblomma.
Det dyraste du äger: min laptop?
Tidigaste barndomsminnet: dagen jag lärde mig att cykla. typ när jag var 5?

Första frågan du ställer till ny bekantskap: eh? lite svårt att svara på. beror på liksom.
Samlar på: smycken, parfymer, skor och väskor, enligt mamma. allting mycket onödigt (enligt mamma)
Underskattad grönsak: stuvad spenat.
Överskattad grönsak: lök. det är vidrigt.
En bil är en: bra grej att äga.
Pryl du inte kan vara utan: datorn? mobilen?
Ditt livs aha-upplevelse: hm. kanske inte direkt aha. men när jag såg ambra dansa första gången. det var, det var stort.
Lyx är: att inte göra ett dugg och äga miljoner.
Tidningar du prenumererar på: inga just nu. min elle prenumeration gick ut nyss. men jag läser veckorevyn, elle, cosmopolitan, glamour och DV mode (när det finns ute). samt också utländska magazin som uk/us/rus - elle/vogue/cosmopolitan/glamour och vanity fair.
Du gör med 100 upphittade kronor: köper en tidning eller två.
Nån du saknar: många gamla klasskamrater & norrköping.
När grät du senast: öhm. minns ej.
Du tycker det är tantvarning/gubbvarning då: jag tycker tantigt är koolt.
När är du gammal: när jag behöver hjälp med att gå på toa, typ.
Svart eller vitt? svart.
Mjukt eller hårt? hårt.
Homo eller hetero? hetro. alla andra får vara vad fan de vill.
Högerhänt eller vänstehänt? höger.
Stor eller liten? vad för nått?
Loket eller Oldsberg? vem är oldsberg?
Göteborg eller Stockholm? stockholm (!)
Landet eller storstan? storstan of course.
Kram eller puss? puss puss puss.
Vagn eller buss? bil.
Hyrfilm eller bio? hyrfilm.
Gräs eller grus? gräs.
Piggt eller opiggt? vill gärna bli mer morgonpigg. det skulle underlätta livet.
Pasta eller potatis? pasta. fullkorn gärna.
Tjänare eller tjäna? tjäna pengar.
Is eller mjukglass? kulglass.
Natt eller dag? natt. eller dag. inte morgon i alla fall.
Felix eller Heinz? felix.
NK eller Myrorna? nk när de har rea. det är schysst.

Marsvin eller hamster? bägge luktar illa.
Rakad eller orakad? hår är äckligt (!)
Biffig eller slank? slank. modellslank.
Blåögda eller brunögda? blå.
Popsnöre eller sportfåne? popsnöre?
Naken eller pyjamas? underkläder.
Linda Skugge eller Linda Rosing? team skugge.
Peter Stormare eller Peter Jihde? vem är peter jihde?

Kaffe eller te? kaffe.
Champagne eller ramlösa? champagne.
Se filmen Festival eller stirra in i en vägg 90 min? festival på riktigt gärna.

Bakispizza eller bakischirre? bakispizza is the shit.
Förfest eller efterfest? förfest.
Engångssex eller engångstallrik? hm. är engångssexet bra?
Plastbestick eller plastbröst? plastbröst = fult. jäkligt fult.
7-eleven eller Pressbyrån? 7-eleven.
Glasögonorm eller linscooling? jag har bra syn.
Plugga eller jobba? jobba.
Planka eller pröjsa? planka är läskigt.
Yngre eller äldre? inte fjortis i alla fall.
Lång eller kort? lång.
Om du träffar någon som du blir förtjust i och han/hon talar om för dig att han/hon är rasist/nynazist. skulle du fortsätta dejta honom/henne? hellno.
Om någon sviker ditt förtroende; kan du förlåta sånt? hm. beror på. vem pratar vi om?

Tycker du om ord? ja. ord är bra.
Nämn namnet på en tennisspelare? björn borg.
Finns det någon du ogillar starkt? eeh, typ jätteja!
Om någon trycker ner dig, vad gör du då? blir fucking förbannad.
Är du bra på att be om hjälp eller är du en sån som hellre reder dig själv? beror på hur lat jag är just då.
Är du svartsjuk? nej. inte sjukligt. nej.
Vad gjorde du igår kväll? såg på SATC.

Tycker du homosexuella ska få gifta sig i kyrkan? vad är det för en fråga? självklart borde de det. varför skulle de inte få det? vilken fucking shit fråga.
Använder du bokmärke eller gör du hundöron? jag memorerar sidonumret. vilket funkar, oftast i alla fall.
Finns det någon bok du önskar att det gjordes film av? gänget i tunnelbanan.
Tyckte du om att gå i skolan? jag älskar det inte. men det finns värre saker än så.
Vilket ämne gillade du bäst när du gick i skolan? dans & svenska
Vilket ämne gillade du sämst när du gick i skolan? gympa & naturkunskap. boring.
Minns du någon speciell person (lärare, kompis, annan personal) från din skolgång? ja?
Har du fortfarande kontakt med någon från din klass? ja. både från mellan/högstadiet. and of course gymnasiet.
Tycker du det var bra att den 6 juni blev röd dag? blev det? när då?
Vilket jobb skulle du aldrig kunna tänka dig ta? typ städare. det vore att sjunka lågt.
Hur tror du att du skulle reagera om en mycket närstående "Kom ut ur garderoben"? ehm. antagligen förvånad eftersom jag inte har någon närstående som jag misstänker detta om.
Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den? hah. varför inte?
Tror du att vi är styrda av ödet eller har vi en fri vilja? nej. inget öde här inte.
Vad är ditt favoritpålägg? rökt skinka.
Vad är det första du tänker på när du vaknar? vad är klockan/är det morgon redan/det kan inte vara morgon redan/ kan jag somna om?
Är du troende? inte religiöst nej.
Ska kvinnor kvoteras till höga poster inom näringslivet? ska de vad?
Tycker du om stearinljus? det är jäkligt mys.
Använder du hårbalsam? när jag orkar.
När blir man vuxen? när man tjänar egna pengar som man klarar av att försörja sig själv på.
Vilken färg har din tandborste? jag har två. en grön och en rosa.
Har du lök i köttbullarna? jag lagar aldrig köttbullar. men jag tror att mamma har det.
Hav eller sjö? hav.
Har du någon skrivare? ja.
Har du någon scanner? nej.
Vad har du för väckarklocka? mobilen. funkar utmärkt.
Hur ofta klipper du tånaglarna? när jag kommer iåg det.
Har du hår på ryggen? det har väl alla människor. men inte onormalt mycket, nej. vad vidrigt. har du?
Har du betalat månadens räkningar? eh, låt mig tänka. eh, jag har inga månaden räkningar, eftersom jag bor hemma. eller föresten, missad tid hos tandläkaren har jag ju.
Använder du hudlotion? nästan aldrig.
Har du åkt ambulans någon gång? nej.
Sötlakrits eller saltlakrits/salmiak? lakrits smakar bajs.
Chips/ostbågar/jordnötsringar? chips och dipp.
Tycker du om Dr Pepper? nej.
Äpple eller Päron? äpple.
Äter du fiskbullar? om de är goda.
Svettas du mycket? haha. när jag tränar, ja, typ, extremt mycket. men inte annars. jag har inte ringar under armarna en vanlig dag. jag har inte ringar under armarna när jag tränar heller föresten, för jag svettas inte under armarna. det är lite konstigt. men så är det.
När klippte du dig senast? 31 augusti.
Vad kollade du senast hos doktorn? alergitest. kan det ha varit när jag gick i sexan?
Har du fått riktig massage någon gång? ja.
Tycker du om rökt kött? ja.
Vilken är din favorit på Mc Donalds? ketchupen + pommes.
Mc Donalds/ Max / Burger King eller annat? max, deras potatisratäng.
Platt eller vanlig dataskärm? laptop dataskärm.
Vad har du för mobiltelefon? samsung. minns inte vad modellen heter.
Hur betalar du dina räkningar? ger de till mamma. eller direkt med VISA.
Dammsög du bakom soffan sist du dammsög? jag damsög bara mitt rum. där har jag ingen soffa.
Är det ordning eller oreda i dina byrålådor? nu är det ordning. men oftast inte.
Hur stor hårddisk har du? 30 gb för liten.
Har du överkast på sängen? nej.
Har du brutit något någon gång? nej.
Vad är den värsta sjukdom du haft? lugninflamation ?
Har du blivit sövd någon gång? nej.
Lever din mormor? ja och morfar.
Har du varit med på TV? ja. tänka sig.
Vad BORDE du göra istället för att sitta och svara på frågor just nu? sova.
Använder du tofflor? nej. dunsockor.
Använder du morgonrock? nej.
Är du en Besserwisser? nej. det hoppas jag inte.
Kan du dricka mjölk som "gått ut" för 3 dagar sen? hm. om jag inte är medveten om att den är 3 dagar gammal. för vanligtvis smakar den helt ok efter 3 dagar. men ser jag datumet först blir jag kinkig.
Beskriv din humor: skadeglädje är den sanna glädjen. så är det. men annars har jag nog ganska "bred" humor. kan man säga så?

jag utmanar le cat. för du skriver sjukt fab. vore kul att se vad det blir av denna lista då.

(lista hittad hos madeleine)

stasia sprider budskap; cute webshop.

lina tipsade om en webshop hon hade upptäckt. day-lab. jag kollade in den och tyckte att de gjorde sjukt söta grejer. så nu tipsar jag er vidare. liksom sprider budskapet. och här har jag valt ut några av mina favoriter. de säljer även fina påsar. den här är min favorit. söt uggla liksom. men deras smycken är som sagt finast;




(almost) a stam bag, del 2

jag gjorde en fantastisk upptäckt på lindex idag. en the.stasia.version.of.marc.jacobs.stam.bag. till och med bättre än den jag pratade om igår. den här ser exakt likadan ut som en riktig stam bag. alltså med kedja som axelrem. nypd versionen hade ju vanlig axelrem. dock var kedjan kanske lite grövre. diametern på ringarna var något större. typ hur bra som helst. jag ser det som ett tecken på att jag måste ha den. visst är det så? fast det fanns bara 3 kvar. så jag ska försöka tigga till mig pengar och inte vänta på lönen. hej. västervik är riktigt hett ibland.

update. här kan man se lindex väskan & nypd väskan bredvid varandra. dock gör inte bilden lindex väskan rättvisa. den är inte sådär platt. men ni kan i alla fall se skilnaden på kedjerem och ej kedjerem. förstår ni?
jag tror faktiskt att jag har bestämt mig för lindex väskan. för då slipper jag skicka efter. och får kedja. det är lite hippt. håll bara tummarna för att den finns kvar om 1 vecka.

urban dreams.



det absolut bästa med att få komma till USA snart är ju att Urban Outfitters kommer att ligga runt hörnet. då ska jag se om dessa goodies finns kvar. gillar speciellt de två röda artiklarna. vad tycker ni?

söndag, september 17, 2006

(almost) a stam bag.

titta här; jag har hittat the.stasia.version.of.marc.jacobs.stam.bag. ni vet jag pratade här om att jag gärna ville ha en (det kanske inte kom fram så jättemycket. men jag är alltså på jakt efter en stam bag. every day ebayvisitor. för att hitta en stam bag till ett rimligt pris. 12 000:- är alltså inte ett rimligt pris) i alla fall så har jag nu hittat väskan jag söker. det är INTE en marc jacobs kopia. utan en VERSION av marc's stam bag. märket heter NYPD. och deras marc jacobs väska kostar 349:- pix. bra eller vad? väskan ser praktiskt taget ut som en riktig stam bag gör. förutom att NYPD väskan inte har det långa kedjehataget, den har istället en vanlig axelrem. ... vilket funkar lika bra för min del. det är inte en marc jacobs stam bag, men det är en stam bag. visst är det det.



när lönen kommer den 27 september, är denna bag på väg hem till mig. en födelsedagspresent till mig själv.

derek lam.

derek lam verkligen vet vad kvinnor vill ha. eller ok. derek lam vet vad jag vill ha. hela vår/sommar kollektionen 07 består av sådant jag vill ha. det är så, så, så, rätt. så, så, så adorable. så, så, så must-have. så, så, så give me.




3.1 Phillip Lim

mer mer mer från NY fashionweek. och jag tänker fortsätta posta tills dess att det inte finns några fler fashionabla kreationer som faller mig i smaken. vilket typ aldrig lär hända. denna gång 3.1 phillip lim. jag kanske har glömt att nämna att jag är galen i all dess volym. fab fab fab. titta; cute som fan liksom.




jeremy laing.

ännu en favorit från NY fashionweek. jeremy laing. hans vår/sommarkollektion är tokigt fin. enkel och med väldigt fina färger. jag vill äga alla dessa plagg.




lördag, september 16, 2006

kalas.

yes. idag är det utekväll. och jag satsar på att bli kalasfull. jag har målat naglarna. och tagit på mig så många smycken jag bara fick plats med. eftersom vi inte får det på jobbet. så jag gör uppror. mer smycken åt stasia. idag idag. ikväll. jag ska till sara och dricka upp min lila kasse. vi ska sjunga sing star. jag satsar nog på att vara bakgrundsdansare. sedan satsar vi på frappé och deras kalasgoda vita vin. för våra kalasfina personalpriser. på det ska vi bli kalasfulla. det var allt för länge sedan. jag tänker inte tänka på att må bra imorgon. jag ska däremot må jäkligt bra idag. och imorgon ska jag tydligen på 50års kalas ... ? hah. ja det kan ju mamma tycka.

oj. är klockan redan halv tio? jag skulle ju vara hos sara 9. jes. så ciao då donnas.
kalas kalas.
puss

lela rose. spring/summer 07

här är ännu en favorit-kollektion. lela rose. alldeles lovely.






det allra bästa är ju chloé vibbarna. can you feel them? i can. föresten så väntar jag nu med spänning på chloés kollektion. oh. jag är riktigt förväntansfull. antagligen precis som alla andra. någon som vet vilken dag chloé har visning?

fredag, september 15, 2006

marc jacobs afterparty.



två väldigt snygga ladies. på marc jacobs afterparty.
jag önskar att jag också fick gå på marc's afterparty.

marc by marc jacobs. spring/summer 07

jag hade höga förhoppningar på marc jacobs vår/sommar kollektion 07. men den gjorde mig ganska besviken. några enstaka plagg föll mig i smaken men annars var det inte särskilt mycket. liksom tråkigt och inte särskilt smakfullt. lite för mycket på något sätt. men som tur så skapar marc jacobs dubbelt. marc by marc jacobs är underbart. allting liksom stämmer. här är ett urplock av mina favoriter;