måndag, juli 10, 2006

Sofi Farhman tipsar Stockholm shopping, del 2

stockholm shopping - del 2.

i aftonbladets klick, 7-8 juli tipsar sofi om stockholm shopping. jag kopierar sofis lista och publicerar den här nedan i tre delar. för er som har missat att köpa eller som helt enkelt inte läser klick. listan är absolut värd att ta en titt med massvis intressanta butiker. enyoj.

Cow.
Mäster Samuelsgatan 9. www.cowparfymeryi.se
Lyxig sminkbutik med bra märken som Laura Mercier och Philosophy. Här finns även doftljus och en del utvalda dofter som kan vara svåra att hitta på andra ställen. Personalen är makalöst kunnig och tar sig alltid tid att svara på frågor.

Zara.
Sturegallerian.
Jag föredrar den här butiken framför den på Hamngatan eftersom det inte är lika trångt med folk här. Ett bra basutbud mixas med mönstrade festklänningar. Här handlar jag nästan alla mina skor så spana in både lackade platåpumps och sköna strandsandaler i sommar.

Tjallamalla.
Bondegatan 46. www.tjallamalla.com
Ett måste i Sofo-området på Södermalm. Butiken är särskild bra på ung, svenska design. Favoriter är Dedicated followers of fashion, Ida Sjöstedt, smyckeutbudet och retrosolglasögon. Du kan även beställa ett personligt halsband med ditt namn här.

Jus.
Brunnsgatan 7. www.jus.se
Ligger nära Stureplan med märken som ELLE och Guldknappevinnaren Rodebjer, svensk design från Pour och Ida Sjöstedt. Väldigt trevlig personal med god smak hjälper gärna till. Det här är ingen butik du bara springer på så skriv upp adressen. Om pojkvännen tröttnar så skicka upp honom till surf/skate/street-butiken Cali högre upp i backen.

Nathalie Schuterman.
Birger Jarlsgatan 5. www.nathalieschutterman.se
Har du vunnit på lotto kan du svänga förbi den här butiken. Schutterman låg tidigare på Grev Turegatan men i de nya lokalerna kommer sortimentet verkligen till sin rätt. Allt du har suktat efter i modemagasinen finns här. Paris Hiltons Missoniklänning och Kate Moss YSL-väska. För killar är det bland annat Missoni, Prada och Tod's på hyllorna.

Domain.
Birger Jarlsgatan.
Kolla in deras toppar från Anna Sui eller omlottklänningar från Londonhippa Issa. De har även skor från Missoni och Michael Kors. Som du förstår är det ganska exlusivt men ack så mycket snyggt det hänger på Domains galgar.

Dry Sake.
Sturegallerian.
Läsare, det är här ni hittar Sass & Bide och Rock and Republics eftertraktade jeans. Här finns även Toccas förtjusande tvättmedel.

H&M.
Hamngatan 22.
Det finns många H&M butiker i stan men till den här butiken på Hamngatan tar dom in allt. Skor och accessoarer hittar du på entreplan tillsammans med kedjans mest trendiga plagg. En trappa upp hänger de lite yngre och rockiga plaggen.

Artilleri 2.
Artillerigatan 2.
TV-kändisen Emma Andersson och artisten Marie Serneholts handlar här. Bäst är butiken på jeans men du kan även hitta designerböcker och smart musik för mindre plånböcker. Mitt habegär av deras lilla men exklusiva utbud av Lara Bohinc smycken och solglasögon. Så vill du äga likadana solglasögon som Madonna så är det hit du sk. Butiken har även ett herrsortiment.


del 3 kommer imorgon. då är det hippa second hands som gäller.

Inga kommentarer: