söndag, juli 09, 2006

Sofi Fahrman tipsar Stockholm shopping, del 1


stockholm shopping - del 1.

i aftonbladets klick, 7-8 juli tipsar sofi om stockholm shopping. jag kopierar sofis lista och publicerar den här nedan i tre delar. för er som har missat att köpa eller som helt enkelt inte läser klick. listan är absolut värd att ta en titt med massvis intressanta butiker. enyoj.

Skindeep.
Humlegårdgatan 5.
Söt liten butik med ett snyggt och smart urval. Här mixas Cachrel, MiuMiu ochMatthew Williamson med svenska Acne. Om du budgetshoppar är det här mest ett inspirationsstopp.

Cocktail.
Biblioteksgatan 6.
Butik som ligger i hjärtat av Stockholm på Biblioteksgatan med väldigt bra priser. Just nu hänger sommarklänningar och festtoppar från Kookai, väskor med kedjor från Dune och andra prisvärda accessoarer. En trappa ner finns budgetvarianten på kändisarnas favoritsko från Christian Louboutins.

Mrs H.
Birger Jarlspassagen.
Det här är en av mina favoriter i Stockholm. Här kan man spana in Marc Jacobs musballerinaskor, köpa Bumble&Bumble shampo och beundra Eley Kishimotos mönster. Den här lilla butiken ligger i Birger Jarlspassagen som har många andra bra ställen värda en titt. När du ändå är här så sväng in mittemot på Le shop too och skicka din kille till skobutiken bredvid.

c/o Stockholm
Götgatan 30. www.costockholm.se
För dig som gillar smink är det här paradiset. På hyllorna finns bland annat Nars, Dermalogica och Ole Henriksen. Det finns även ett litet utbud av kläder och accessoarer från märken som Paul & Joe och Ella Moss. För dig som letar solglasögon finns en vägg som är täckt med löjligt snygga solglasögon. Om du behöver en shoppingpaus så unna dig en skönhetsbehandling en trappa ner.

Weekday
Götgatan 21. www.weekday.se
Populära jeansmärket Cheap Monday har öppnat den här stora butiken i två plan. Förutom jeans, t-shirts och linnen av deras egna märke hittar du även andra svenska märken som Acne och Rpdebjer. En trappa ner hänger second hand för både killar och tjejer.

Acne
Norrmalmstorg 2. www.acne.se
På Norrmalmstorg ligger Acnes butik där inredningen inspirerats av en fotostudio. Letar du efter jeans, skor, skinnjacka eller vit sommarklänning så kommer du inte att bli besviken.

Byus
Jakobsbergsgatan 6.
Här kan du köpa upp dig på kvällens partystass. Butiken ägs av Lidingö-tvillingarna Carro och Jenifer Bergström och har snabbt blivit en favorit bland det unga, vackra Stockholm. Förutom en mix av märken som Malene Birger, D&G och See by Chloé finns här prisvärda skor och väskor från Friis&Co och trosor från Hanky Panky.

TopShop
Hamngatan 37. www.topshop.com
Precis som hos H&M så förnyas utbudet precis hela tiden. Här finns en bra mix av vardags-och festkläder med hög trendfaktor. Håll utkik efter TopShops samarbete med brittiska designers och missa för guds skull inte deras skohyllor.


del 2 kommer snart. håll utkik.

Inga kommentarer: